Apuraha kalliotaidetutkimuksiin

Suomen muinaistaideseura sai viime vuonna Suomen kulttuurirahastolta 5000 euron apurahan kalliotaidetutkimuksiin. Vaikka Suomen kalliomaalausten kuvastoja ja sijainteja on laajasti  dokumentoitu, ei tutkimuksissa ole juurikaan käytetty luonnontieteellisiä ja fysikaalisia menetelmiä. Eräs tällainen käyttökelpoinen menetelmä saattaa olla viime vuosina tietokoneiden laskentatehon huiman parantumisen myötä vauhdilla kehittynyt hyperspektrikuvaus. Sitä on toistaiseksi sovellettu lähinnä malmivarojen, suurten metsäalojen, erilaisten pintamateriaalien, ihomuutosten ja taideväärennösten analysointiin.

Apurahalla on mahdollista selvittää voidaanko hyperspektrikuvauksella analysoida kalliomaalausten väri- ja sideaineita sekä mahdollisia päällekkäisten kuvien olemassaoloa.

Luolataidematka  Ranskan luoliin

Lokakuussa 2016 suunnitteilla matka Ranskaan, jossa syventyminen mm. Chauvet’n luolamaalauksiin.

Syysmatka ja -seuran kokous Kotkan Rankissa 17.-18.9. 2016

”Nyt mua vierähän linnasta linnaan…” Ajankohtaista -sivuilla enemmän matkaohjelmasta ja seuran sääntömääräisestä syyskokouksesta.

Jäsenkirje 1/2016

Syksyllä 2015 seuramme ohjelmatarjonnassa oli syysmatka Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen, lokakuussa antoisa kansainvälinen kalliotaideseminaari Virossa Palmsen kartanossa ja Virukodassa sekä matka paleoliittisen luolataiteen maailmaan Pyreneillä. Vuoden ensimmäisessä jäsenkirjeessä tietoa mitä kaikkea vuosi 2016 tarjoaakaan seuran jäsenille.

lisää »